Amit még nem tudsz a COMPACFOAM-ról - II. rész

Amit még nem tudsz a COMPACFOAM-ról - II. rész

Miért számít könnyűnek a 200 kg?

A hétköznapi emberek számára furcsán hathat, amikor a tiszta EPS-ből álló, innovatív COMPACFOAM 200 kg/m3 súlyát a könnyű jelzővel illetjük. Ilyenkor két fontos tényező is figyelmen kívül marad. Az alábbiakban ezekről rántjuk le a leplet.

Köbméter

Révén, hogy az egyedülálló szigetelőanyag síkbeli elem, súlyát is térfogatonként határozzuk meg. Azonban 1 m3 COMPACFOAM-hoz rengeteg táblára van szükség. Bontsuk le a 200 kg-ot 1 táblára!

Ha a CF 400 legkisebb szabványos táblaméretét vesszük alapul, akkor a hosszát, szélességét és magasságát összeszorozva (1,6m x 0,45m x 0,38m) 0,27 m3-re jön ki egy tábla, azaz 54 kg összesen.

Amit még nem tudsz a COMPACFOAM-ról - II. rész.jpg

Versenytársak

A tömeg megítélésénél, a mértékegység mellett fontos figyelembe venni a versenytársak értékeit is, hiszen önmagában soknak tűnhet a becsült 54 kg/tábla, azonban a piacon kapható hasonló termékek adatai mellett ez hamar eltörpül.

A poliuretánból vagy merev poliizocianurát habból készült termékek anyagminőségtől függően minimum 400-700 kg/m3 tömegűek, tehát legalább kétszer olyan nehezek, mint a COMPACFOAM.

Amit még nem tudsz a COMPACFOAM-ról - II. rész 2.jpg

A tömeg minden szempontból meghatározza a munkafolyamatokat. Alacsony súlya és egyszerű kezelhetősége révén a habosított polisztirolból készült CF táblák rendkívül sokoldalúak és széles körben felhasználhatóak. Ezzel az innovatív szerkezeti elemmel való munka azonban jelentősen csökkenti a feldolgozással és beépítéssel járó időt. Ez még nem minden! Fontos megemlíteni, hogy a COMPACFOAM-nak a csupán 200 kg/m3 súlya ellenére már 2%-os tömörítésnél is 0,8-4 N/mm2 a nyomószilárdsága, így bátran használható nagyobb projektekhez is!


Kizárólagos hazai forgalmazóként, a Hergroup kínálatából most raktárról azonnal elviheted!

Időpont egyeztetésért hívd segítőkész kollégáinkat vagy tudj meg többet honlapunról a COMPACFOAM kiemelkedő előnyeiről!