Termékeink

TŰZGÁTLÓ ÉS FÜSTGÁTLÓ AJTÓK


A SAPELI® tűzgátló ajtólapok tűzgátló tokokkal, tűzgátló tokos üvegfalakkal vagy fém tokokkal is alkalmazhatóak. Partnereink azért választják szívesen ezt a megoldást, mert a külső megjelenést egyáltalán nem befolyásolja a technikai funkció. Az ajtók füstgátló vagy hanggátló funkcióval, illetve klímatechnikai vagy biztonsági változatban is rendelhetőek.

KLÍMA TECHNOLÓGIAI AJTÓK


A klíma technológiai ajtók kedvező választások lakásokba, ipari, szociális és egészségügyi épületekbe és bármilyen környezetbe, ahol hőingadozás figyelhető meg. 3 kategóriában szerezhetőek be. A Klíma I a standard beltéri ajtókat takarja, melyek elérik az osztályozás követelményeit. A Klíma II kategória alatt a mérsékelt hőmérséklet különbséggel rendelkező terek elválasztására szolgáló ajtók értendőek, ilyen például a fürdőszobaajtó. A Klíma III pedig a fűtött és fűtetlen terek térelválasztó ajtajait jelöli.

VIZESTÉRI AJTÓK


A vizestéri ajtók innovatív tulajdonsága, hogy az egyedi körülményekhez igazodnak. Olyan speciális anyagból készülnek, melyek vizes, nedves vagy magas páratartalmú helyiségben is képesek stabil, vízálló választófalat képezni az ajtó szerkezete és a külső hatások között. Ideális megoldás uszodák, alagsorok vagy élelmiszer feldolgozó üzemek párás helyiségeibe.

RÖNTGEN AJTÓK


A röntgen-, gamma- és elektronsugárzás ellen is van a SAPELI® kínálatában speciális technikai ajtó. A sugárvédelmi beltéri ajtók ajtólapjának szerkezetébe ólomlemez kerül, mely feladata megakadályozni a káros sugarak átjutását. Az egyedülálló funkció viszont tekintélyes súllyal jár, így az erős pántolásra kellő figyelmet szükséges fordítani!

HANGGÁTLÓ AJTÓK


Legyen szó nagy forgalmú középületről vagy egy több helyiségből álló magán lakásról, a hangszigetelés, azaz a zaj elleni védelem egyaránt fontos mindkét esetben. A hanggátló ajtók megakadályozzák a nyüzsgés továbbterjedését, ezzel biztosítva a komfortérzetet és intimitást. A SAPELI® speciálisan megtervezett, hangszigetelő elemekből álló ajtói 27, 32, 37, 39 és 43 dB hanggátlási értékkel rendelkeznek.