NYITÁSI RENDSZEREK
Megoldások egyedi igényekre tervezve

A tökéletes nyitási rendszer kiválasztása számos tényezőn múlik, melyeket már a legtöbb esetben az épület tervezésekor figyelembe kell venni. A SAPELI® nyitási rendszerek széles választéka az ajtó nyitási irányától és funkciójától, valamint a helyiség stílusától függetlenül felhasználóbarát megoldásokat kínálnak. Viszonteladó partnereink így az alapvető nyitási lehetőségeken túl olyan extravagáns és modern megoldásokkal is dolgozhatnak, mint az Ergon két irányba nyitható ajtó vagy a Smart Soft tolóajtók.

TOLÓAJTÓK – SMART SOFT:


A Smart Soft tolóajtók modern és kompakt vasalat rendszerrel vannak ellátva, és beépített lassítóval rendelkeznek. Fa és alumínium karnissal is kaphatóak, kombinálhatóak üveg ajtólapokkal, illetve rendelhetőek fogadóval vagy anélkül attól függően, hogy szükséges-e zárni az ajtót vagy sem. 

ERGON KÉT IRÁNYBA NYITHATÓ AJTÓ:


Az Ergon két irányba nyitható ajtó jelentősen kevesebb helyet foglal ajtónyitáskor, mint a hagyományos ajtók az innovatív kialakításának köszönhetően. A nyitási rendszer egyesíti a toló és nyíló elemeket, így az ajtó könnyedén és egyszerűen mozgatható mindkét irányba. Ez a helytakarékos megoldás mozgássérült emberek számára is ideális választás. 

COMPACK AJTÓ A FALON:


A Compack ajtó egy új, innovatív nyitási rendszer, mely akár 50%-kal kevesebb helyet foglal el ajtónyitáskor, mint a hagyományos ajtók. Ez a helytakarékos megoldás ideáli választás kis alapterületű helyiségekbe, például fürdőszobákba. 

NYÍLÓ AJTÓ TOKBANYÍLÓ:


A nyíló ajtók tokbanyíló változata különleges kialakítással rendelkeznek, ugyanis befelé, azaz az ellenkező irányba nyílnak. Ez a modell egy esztétikus megoldást nyújt, mivel lehetővé teszi a az ajtók falba süllyesztését. Így az ajtók szépen illeszkednek a fal síkjába, és a térérzetet is növelik. 

NYÍLÓ AJTÓ:


A nyíló ajtókat a hagyományos nyitási rendszer kedvelőinek ajánljuk. Ezek az ajtók egy kivételes guminak köszönhetően szinte láthatatlanul érintkeznek az ajtólappal és a tokkal. Üvegajtólappal is kombinálhatóak, ami lehetőséget ad a tér optikai növelésére. 

HARMONIKA AJTÓK:


A harmonika ajtók kifejezetten szűk helyekre lettek tervezve. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az ajtó szinte szétfűzödjön nyitáskor és záráskor, ugyanis a két egyenlő szélességű része csak egy irányba terjed ki. 

LENGŐ AJTÓK:


A lengő ajtók több helyet igényelnek a hagyományos ajtóknál, mivel két irányba nyílnak. Viszont előnyük, hogy könnyen ki lehet őket nyitni egy kis lökéssel, és nem kell a záródással sem bajlódni. Ezeket a nyitási rendszereket olyan helyekre ajánljuk, ahol rendszeres és sűrű az átjárás, például éttermekbe vagy kórházakba. Az ütközések elkerülése érdekében javasolt az üvegezett modell választása. 

TOLÓAJTÓK – MINIMA:


A MINIMA tolóajtó rendszer egy rejtett fék és csillapító mechanizmussal van ellátva, ami lehetővé teszi, hogy az ajtó könnyen és hangtalanul mozogjon mindkét irányba. A rendszer különböző ajtó típusokkal kombinálható, például üveg, fa vagy kétszárnyú ajtókkal.