COMPACFOAM – A jövő építőanyaga

COMPACFOAM – A jövő építőanyaga

Forradalmasítjuk az építkezést

Az osztrák gyártású COMPACFOAM első ránézésre könnyen összetéveszthető az egyszerű szigetelőanyagokkal, azonban innovatív tulajdonságait megismerve már szemet szúró a különbség.

ANYAGA ÉS SÚLYA

Versenytársaival ellentétben tiszta EPS-ből készült modern részecsketechnológia alkalmazásával, aminek köszönhetően az azonos funkciójú termékek 400-700 kg/m3-es súlyához képest csupán 200 kg/m3. A modern anyag mindemellett biocidmentes, így a megmunkálás során keletkezett port belélegezve nem kerül káros anyag a szervezetbe. A gondosan kifejlesztett technológia révén a COMPACFOAM hulladék 100%-ban újrahasznosítható. A folyamat során a kiindulási anyag kedvező tulajdonságaival tökéletesen megegyező végterméket kapunk.

hg_compacfoam_hirek.jpg

MEGMUNKÁLHATÓSÁG

Könnyű súlya már önmagában megkönnyíti a szakemberek munkáját, azonban a fejlesztők nem elégedtek meg ennyivel. A COMPACFOAM fizikai tulajdonságai minden irányba megegyeznek, így az izotróp anyag nyomószilárdsága 2%-os tömörítésnél 0,8-4 N/mm2 között mozog. Mindezek ellenére szabadon formálható, profilozott és kocka formában is kapható, valamint házilag is megmunkálható. További előnye, hogy egyszerűen fúrható, fűrészelhető és marható a hagyományos faipari kéziszerszám gépekkel. Beépítéskor nincs szükség előfúrásra, faforgácslapcsavarral vagy normál ablakbeépítőcsavarral is rögzíthető. A kiváló anyag lehetőséget teremt arra is, hogy a csavarozás munkálatain spóroljunk. 1 komponensű vagy MS polimer ragasztók segítségével rögzítve kiváló tartást biztosít.

hg_compacfoam_hirek_februar.jpg

ALKALMAZÁSA

Az innovatív COMPACFOAM nem csak modern összetételével, de széles felhasználási körével is segíti a kreatív alkotókat és az építőipari szakembereket. Az általános alkalmazási területek mellett – mint például a szigetelés, küszöb és ablakpárkány szerelés, acélszerkezetek hőhídmentesítése stb. – könnyű bútorok, modellek és makettek, valamint járművek hőszigetelésére is kiváló. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt!

Átlagos terhelés esetén csupán 2-5%-os deformáció figyelhető meg, amely a konkurencia termékeinek értékeihez képest szinte elhanyagolható. A COMPACFOAM ellenáll a fagynak és a nedvességnek. Ez megakadályozza a dagadást, illetve a zsugorodást, továbbá korhadás és öregedés állóvá, valamint le nem bomlóvá teszi az anyagot. Páradiffúziós ellenállási tényezője egységesen 25 μ. Összességében tehát az optimális hőszigetelési értékeinek köszönhetően vékony kialakítás esetén is ellenáll a hőingadozásnak, így lett a forradalmian új építőanyag a hőszigetelés (még) koronázatlan királya.

hg_compacfoam_hirek_feb.jpg

Ha többet szeretnél megtudni, kattints ide

Ha már döntöttél, kérj árajánlatot szakértő kollégáinktól!