Családias hangulat nagyvállalati környezetben

Családias hangulat nagyvállalati környezetben

Az esztétikum és funkció harmóniája

Büszkén mutatjuk be legújabb referencia munkánkat! A képek önmagukért beszélnek, a mágócsi irodaház egyszerűen újjászületett Vátyi Erika enteriőr tervező keze nyomán.

Az épület már adott volt

A projekt egy meglévő épület átalakítása volt, ami számos korlátozást vont maga után. Az eredetileg egyszintes épületre még egy emeletet húztak, de az irodaház külső megjelenése, formája és a nyílászárók helye kötöttségekkel járt. A fő koncepció egy modern és tágas tér létrehozása volt a meglévő formákat megőrizve.

hegroup_hir_toloajto_sapeli_harmonie.jpg

 

A családi vállalkozásként indult cégcsoport szerette volna, ha a vállalat bensőséges hangulatát az épület is tükrözi. Legjobb megoldásként a meleg színek és modern formák kombinálása mellett döntöttek, melyek lenyűgözően egészítik ki egymást.

hegroup_sapeli_harmonie_hir.jpg

 

Változatos igények

A cég telephelyén számos különböző funkciójú épületegyüttes található. Emiatt alapvető szempont volt a tisztántartás fontossága, így a padló és a fal nagy részére is kellemes árnyalatú hidegburkolat került.

hegroup_hir_sapeli.jpg

 

Az előadó, habár nincs mindennapi használatban, központi helyisége az épületnek. A teremben az esztétikai és műszaki igények kompromisszuma kel életre: világos és dekoratív, de a vetítővászon és projektor is enteriőrbe illő helyet kap.

hergroup_sapeli_hir.jpg

 

A tárgyaló impozáns és kissé titokzatosságot is sugalló bejárata egy különleges tolóajtó, amely nagy gonddal lett megtervezve. A falba csúsztatható nyílászáró szerkezete a felső felfüggesztéssel együtt teljes mértékben a falban fut.

hegroup_hir_toloajto_sapeli_harmonie.jpg  hergroup_hir_sapeli_harmonie.jpg

 

Összhang és intimitás

A többi nyílászáró is ugyanilyen alaposan, két fő szempont mentén lett kiválasztva. Külön figyelni kellett, hogy az ajtó felületén megjelenő fa textúra és erezet minden egyéb kiegészítőhöz és bútorhoz illeszkedjen, összhangban legyen.

A tervező szerette volna izgalmasabbá tenni a beltéri ajtókat, így a HERGROUP által forgalmazott SAPELI® Harmonie 40 típusú beltéri ajtók kerültek beszerelésre. A nyílászárók különlegessége, hogy a faanyag között bronzos hatású, savmart, kétoldalú üvegbetétét fut végig egészen az ajtók síkjáig.

hegroup_saplei_hir_toloajto.jpg  hergroup_hir_sapeli_toloajto.jpg

 

Élő fal

Az épület további egyedisége, hogy élő izlandi zuzmóból álló dekorfal díszíti váróját. A cégcsoport sásdi irodaházában is használtak már élő növényzetet, most azonban a tervező túllépett a korábbi alkalmazási módon és újabb szintre emelte a dekor elemet. A vállalat arculati elemeit figyelembe véve, grafikai tervezés nyomán készült el a kreáció. A megvalósításhoz bútorasztalos technikai szerkezet is készült, amibe süllyesztett formában kerültek fel a zuzmók, nem pedig a falból kiállva.

hergroup_sapeli_harmonie_elofal.jpg  hegroup_hir_sapeli_elofal.jpg

 

Ha te is meg szeretnéd valósítani az álmaidat és lenyűgöző nyílászárókkal felszerelni irodádat, nézz körül honlapunkon, hiszen a Sapeli ajtók között mindenki megtalálja az ízlésének és igényeinek illő változatot. Ajtóinkat személyesen is megtekintheted, ha ellátogatsz bemutatótermünkbe.

Herbavit Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Bonyhád, Perczel Mór út 84/B