Kezes jószág

Kezes jószág

A kilincsek evolúciója

A kilincsek történelméről nem sokat tudni, de az biztos, hogy a zárkészítés korai időszakaitól eredeztethetőek. Már az ókori Egyiptomban is készítettek ajtókeretbe vésett kezdetleges zárszerkezeteket, hogy megvédjék értékeiket a fosztogatóktól. Kilincset azonban csak jóval később az 1800-as évek második felétől gyártottak és forgalmaztak az ipari forradalom vívmányaként.

Máig újabb több száz év telt el, a 21. század fejlődési hulláma a kilincseket is magával ragadta. A digitalizáció és technológiai innovációk révén megjelentek például az okos kilincsek, melyek okostelefonnal, számkóddal vagy ujjlenyomat olvasóval nyithatóak.

A kortárs társadalmi problémákra is érkezett reakció, piacra kerültek az antibakteriális kilincsek. A vírusidőszak alatt megnövekedett az igény a vírusölő, ezüst-ionos bevonattal ellátott kilincsekre, miután elterjedt az a hihetetlen tény, hogy a kilincseken több baktérium tud megtapadni, mint egy nyilvános WC ülőkén.

Az elképesztő innovációk ellenére az emberek többsége a jól bevált klasszikus megoldásokhoz ragaszkodik, melyek folyamatosan lépést tartva az új lakberendezési trendekkel hagyományos funkciók szerint működnek. Ilyenek például a Hergroup kínálatában is megtalálható HOPPE® kilincsek, melyek változatos formákban, anyagban és színekben testesítik meg a kilincs evolúció csúcsát.

Hoppe_kezes_joszag.jpg    Hoppe_kezes_joszag2.jpg 

A kiváló ár-érték arányban kapható kilincsek esztétikus megjelenésük, időtálló szerkezetük és biztonságot nyújtó működésük révén váltak partnereink és azok ügyfeleinek kedvencévé.

Tudj meg többet honlapunkon a német gyártású termékekről, vagy érdeklődj szakértő kollégáinknál!