Miért egyenesek a nyílászárók?

Miért egyenesek a nyílászárók?

A harmonikus otthon titka

Az ókori civilizációkig visszamenőleg, mindennek az alapja az egyenes. Nézzünk csak körül otthonunkban: egyenes alapon áll a házunk, melyet egyenes falak határolnak, a legtöbb polc és szekrény pedig egyenes elemekből áll össze. Viszont ha kinézünk az ablakon a természetbe, már nem láthatunk ilyen formákat. Erre egyszerű a magyarázat: az egyenes egy ember alkotta, idealista forma.

 

Miért alakult ez ki?

 

Egyrészt fontos szerepe van az építészetben, mind statikai, mind esztétikai szempontból. Másrészt a letisztult, minimalista stílus alapja nem csak az építészetben, hanem minden kreatív területen. Harmadrészt pedig tudományosan bizonyított, hogy pszichológiai hatással is vannak ránk, emberekre. Mindenben a tökéletességet, az ideált keressük. Egy egyenes ablak vagy egy ajtó megnyugtat minket, azt az érzetet kelti, hogy rend van a világban.

 

Teremtsünk hát harmóniát otthonunkban! Ehhez tökéletes segítséget nyújtanak egyenes formákból álló prémium minőségű SAPELI® beltéri ajtóink. Széles választékunkból mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illőt. Éljünk nyugodt és kiegyensúlyozott életet!

 

Ismerje meg termékeinket.

 

Hergroup-hir-sapeli.jpg