Stílusok a nagyvilágból

Stílusok a nagyvilágból

Ismerd meg az idei év enteriőr trendjeit felvonultató Sapeli® modelljeinket!

A valaha volt leghosszabb év talán még nem ért véget, azonban 2020 utolsó napjaihoz közelítve mi mással is emlékezhetnénk méltóképp vissza, mint az év enteriőr trendjeivel. A belsőépítészeti stílusok egy ideje már egy igen letisztult csapásvonalat követnek, azonban az idei trendhullámok egy közös ponton találkoznak, ez pedig nem más, mint a természet inspiráló ereje.

A természetes anyagok és természeti motívumok iránt nagyobb igény lépett elő idén, mint valaha. Ebből ered a biofíl tervezés, a wabi-sabi értékmegőrzése, vagy az egzotikus Afrika életérzése is. Megannyi izgalmas élmény és lehetőség, arra, hogy új köntösbe öltöztessük szeretett otthonunkat. Sapeli® prémium beltéri ajtó kínálatunkban szerencsére természetes megjelenések, izgalmas felületkezelések és árnyalatok széles skálájából választhatnak ügyfeleink.


Egy csokorba gyűjtöttük az idei év enteriőr trendjeit felvonultató Sapeli® modelljeinket!
Jó inspirálódást kívánunk!


A biofíl tervezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind az építészet, mind a lakberendezés és a dizájn terén. Lényege, hogy az épített, mesterséges környezetünkben egyre több natúr elemmel, anyaggal találkozhatunk. 2020-ban több megrendelőnk ezt a stílusirányzatot tartotta legmegfelelőbbnek otthona berendezésekor. Tervezéskor, kiválasztáskor fontos szempont a leendő beltér összhangjának gondolati síkon történő megteremtése, a burkolatok, a falszín, bútorzat gondos összehangolásával.

Nagyon örültünk, amikor ügyfeleink felkészülten érkeztek bemutató termünkbe, hozták magukkal bútorlap, padlólap mintáikat, így ezekhez a felületekhez, színekhez tudtuk kiválasztani a legmegfelelőbb felületet az ajtók tekintetében is. A biofília tudatos életmódot folytató vásárlóink körében nagy népszerűségnek örvendett a természetes hatású furnér felületek sokasága, legyen az natúr juhar, natúr tölgy vagy natúr dió. Számunkra is fontos a környezetünkkel és egészségünkkel való törődés, ezért is forgalmazunk olyan ajtókat, melyek gyártása során olyan környezetkímélő anyagokat használnak, amelyek ártalmatlanok a környezetre.


universal_talia.jpg bergamo.jpg


A Japandi hibrid belsőépítészeti stílus két ismert trend, az északi, azaz a skandináv és a japán stílusjegyek összeolvadásából született. Ha három szóval szeretnénk jellemezni ezt a stílust, akkor az a kényelem, természetesség és fenntarthatóság lennének. Tehát pontosan azok a tulajdonságok, amik egy modern otthonból elmaradhatatlanok. A skandináv hűvös minimalizmus bámulatosan otthonosan fest a melegebb, természetes tónusokkal.


sapeli3.jpg sapeli.jpg


Ügyfeleink nagyon kedvelték, hogy otthonukban a Sapeli ajtókkal meg tudják jelentetni a letisztult vonalakat az Obtus tok alkalmazásával, melynek jellegzetessége, hogy a függőleges álló tokrész merőlegesen csatlakozik a vízszintes tokfelső borítással. A síkban záródó ajtók szintén eleget tesznek ennek a stílusirányzatnak, nagyon népszerűek voltak vásárlóink körében, hiszen az ajtó pántjai rejtve maradnak, így tökéletesen illeszkedik a tokszerkezetbe. A világos faerezetű színek, mint a lucfenyő, fehér tölgy, nyír csodálatos kiegészítőivé váltak a Japandi stílusban berendezett otthonoknak.

A wabi-sabi trend a régi, a kopott szépségének kiemeléséről szól. Az ütött-kopott beton és fa felületeket, valamint a letűnt korok antik tárgyait dicsőíti ez a stílus, amiért mi is őszintén rajongunk. Jó volt látni ez évben, hogy rajtunk kívül látogatóink, megrendelőink is igazán kedvelik ezt a stílust. Többen nem a hétköznapi ajtókat keresték otthonukba. Örömmel fogadták a kínálatunkban megtalálható természetes anyagokat. Az egyszerű nyugalom megteremtésére többeknek mutatkozott igénye, így például az antik, rusztikus hatású felületek bemutatása mindig örömteli izgatottságot váltott ki a leendő tulajdonosokból.


sapeli2.jpg elegant.png 

Bármelyik stílushoz is húzzon a szíve, kínálatunkban bárki megtalálja a számára megfelelőt.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket bemutatótermünkben, ahol számos Sapeli® ajtómodell élőben is megtekinthető.